Airbnb az új bitcoin elfogadóhely

Airbnb az új bitcoin elfogadóhely

Az Airbnb is csatlakozott a bitcoin elfogadóhelyek csapatához

Fold

A Fold névű mobilapplikáció a hűségpontok rendszereihez hasonlóan bitcointot ad felhasználóinak a vásárlások során. Bár még csak beta teszt, de ehhez csatlakozott most a népszerű szállásfoglaló rendszer, az Airbnb.

Bár kis országunkban még nem elérhető a szolgáltatás, de az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Mexikóban sőt még Ausztráliában is nagyon kedvelt, így könnyen elképzelhető, hogy idővel Európába is beteszi a lábát.

A rendszer lényege, hogy azok, akik a Fold rendszerében ajándékutalványt vásárolnak (25 vagy 100 USD értékben) és ezekkel az utalványokkal fizetik az Airbnb szállásdíjukat, visszatérítést kapnak. Az utalvány három százalékát visszakapják bitcoinban. Ezt ezután akár el is költhetik, akár meg is tarthatják annak reményében, hogy értéke idővel nőni fog. A Fold nem titkolt célja, hogy segítse a kriptopénz minél szélesebb körű terjedését.  width=

Maga a Fold Kickback startup bár még csak idén nyáron indult már olyan nagy cégek is beálltak mögéjük, mint a Starbcuks, Amazon, Burger King vagy éppen az Uber.

Kíváncsian várjuk mikor lép be Európa területére és mennyire fog elterjedni.

Kategória: Hírek/ Címkék: