keysafe keysafe

Kulcsszéf - minden amit tudni kell

Hallottál már róla, de nem tudod mi ez? Most mindent megtudhatsz!

Zökkenőmentes és költséghatékony megoldásokat keresel? A kulcsszéf használata az. Most megmutatjuk miről szól, A-Z-ig.

Mindenekelőtt mi is az a kulcsszéf? A kulcsszéf egy nagyjából 10 cm x 10 cm x 5 cm nagyságú, kóddal nyitható fém doboz, amelyben kisebb tárgyakat tudunk tárolni. Vannak olyan kulcsszéfek, amelyeket rögzíteni kell akár fába/fémre/téglába, de vannak olyanok is, amik rácsra vagy éppen oszlopra akaszthatóak, mint egy biciklizár. A rövidtávú ingatlanüzemeltetés terén a kulcsszéfnek nagyon nagy szerepe van. Használata egyre nagyobb teret kap az üzemeltetők oldaláról miközben egyre inkább elfogadottabb és megszokottabb a vendégek részéről is.

A rendszer úgy működik, hogy a takarítási munkálatok után a lakás kulcsát elhelyezik a kulcsszéfben és lezárják azt. A hozzátartozó kódot az érkezési napon, vagy az érkezési nap előtt elküldik a vendég részére valamilyen üzenet formájában; ez általában sms vagy email. Amikor a vendég megérkezik a lakáshoz, nincs más dolga csak kinyitni a kulcsszéfet, kivenni belőle a kulcsot és máris bejuthat a lakásba.

 width=

A rendszer pozitívumai a kötetlenség és a költséghatékonyság. Kulcsszéfet akár rendelni is lehet vagy személyesen vásárolni is. Rövid internetes böngészés után mindenki meg fogja találni azt a változatot, amely neki tetszik. Azok számára, akik vásárolás előtt szeretik kézbe venni a terméket megoldás lehet a Praktiker áruház; négy számjegyes számzárral működő kulcsszéf 9999 Ft / db. Aki viszont inkább rendelné, annak megoldást nyújthatnak a különböző online áruházak, ahol szállítási költségen kívül akár már 7590 Ft / db áron is hozzá lehet jutni egyhez.

Fenntartási költség oldalról a rendszer verhetetlen. Egy ilyen széf még mindennapi használat mellett is bírja általában minimum egy évig ráadásul semmilyen egyéb költséggel nem jár. Ha mi nem rendelkezünk tudással és/vagy felszereltséggel ahhoz, hogy rögzíteni tudjuk a széfet, valaki az ismeretségi körünkben biztosan tud majd segíteni. Ezzel pedig gyakorlatilag be is zárult a kör, nincs más kiadásunk. Ha nem a kulcsszéfet választjuk, akkor viszont biztosítani kell egy helyet (mondjuk a recepció), ahová a vendégek be tudnak menni a nap bármely szakában felvenni a kulcsokat vagy fel kell vennünk egy munkaerőt, aki szintén a nap bármely szakában ki tudja vinni a kulcsot a lakáshoz. Itt már belépnek az olyan költségek mint például a bérleti díj, közüzemi számlák, munkabér stb...

Azt is fontos megjegyezni, hogy a vendégek egyre inkább kedvelik ezt a megoldást, mivel így nincsenek időhöz kötve, nem kell aggódniuk és idegeskedniük amiatt, hogy valaki vár rájuk a kulccsal. Akkor jönnek és mennek amikor akarnak, ráadásul nem kell magukkal hurcolni mindenhová a kulcsot hiszen a széf mindig ott van, ha elindulnak a városba elég csak bezárni a lakást és behelyezni a széfbe, így annak az esélyét is nullára redukáltuk, hogy a vendég akár önhibájából kifolyólag akár nem, de elhagyja a kulcsot, nekünk pedig kulcsmásolást vagy zárcserét kelljen intézni, ami idő, pénz és sajnos nem kevés bosszúság is tud lenni.

A negatív oldala viszont az, hogy ezáltal elveszítjük a személyes beengedés varázsát, nincs lehetőség bemutatni a lakás legfontosabb részeit, adott esetben elmagyarázni, hogy működik a klíma vagy éppen az indukciós sütőlap és a vendég sem tudja feltenni kérdéseit.

Egy szó, mint száz, a kulcsszéf egy rendkívül költséghatékony, okos, egyszerű és praktikus megoldás, melyet mi is ajánlunk, viszont azok számára, akiknél a vendég kényelme a legfontosabb még mindig a személyes beengedés a legjobb választás. Cégünk egy hibrid megoldással dolgozik, a legtöbb helyen van kulcsszéf így a nyaralás alatt élhetnek az általa nyújtott szabadsággal, ám minden esetben személyesen fogadjuk a vendéget az érkezéskor. Ez alól kivétel egyetlen esetben van, ha a vendég külön jelzi, hogy nem élne ezzel a lehetőséggel.

Írta:H.Barna

Kategória: Hírek/ Címkék: